skip to Main Content

Infographic

Veel meer dan een garnaal. Solt

En zo gaat dat al bijna 400 jaar bij de Zoutkamper-vissers. Al generaties lang worden stokjes doorgegeven van vader op zoon. Al eeuwenlang stromen de wetten van het water door de aderen van de vissers. En om dat nog generaties langer te laten duren gaat déze generatie het wat anders doen. Niet om tradities te verbreken, maar om diezelfde tradities bestendig te maken voor de toekomst. Een erfenis; niet alleen voor de kinderen en toekomstige kleinkinderen van de vissers, maar voor iedereen die het leven ín en óp zee een warm hart toedraagt. Zo’n erfenis bouw je niet alleen, dat kún je niet alleen. Dat kan alleen met maten. Maten die de ongeschreven wetten van het water kennen, maten als Johan, Lammert, Lammert en Henk. Die niet meer pakken omdat het kán, maar het slimmer met minder doen omdat het eigenlijk niet ánders kan.

Dit zijn vissers die verder kijken dan de rand van de kade waaraan ze elke week weer aanmeren. Vissers die weten dat een sterke keten iets is waarvan iedereen binnen die keten beter wordt. En dat dat een héél ander soort keten is dan die waaraan je vastligt omdat het niet anders kan…

Dit zijn de vissers die de fijnproevers aan land een persoonlijk, goudeerlijk en smaakvol verhaal willen uitserveren. Een verhaal waar iedereen onderdeel van wil uitmaken.

Gewoon, omdat het klopt.

Back To Top