skip to Main Content

Producten om
trots op te zijn

Bij Solt draait het om de verhalen achter het ontstaan van (h)eerlijke duurzame producten. ‘In tegenstelling tot de traditionele vissers zijn wij op een andere manier gaan ondernemen. Dit doen we met een groep gelijkgestemde ambachtslieden en professionals die allen staan voor smaak, eerlijke productie, en 100% natuurlijke ingrediënten op een eigentijdse en verrassende manier. Wij pellen de Hollandse garnalen in eigen land, Lauwersoog. Onze garnalen zijn tot 14 dagen houdbaar zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit zorgt voor de allerlekkerste en eerlijkste smaak; ziltig zoet en niet zout.

Varianten

 • Garnalen 100 gram, gevangen boven Groningen en gepeld in Lauwersoog
 • Garnalen 200 gram, gevangen boven Groningen en gepeld in Lauwersoog
 • Garnalen 500 gram, gevangen boven Groningen en gepeld in Lauwersoog
 • Garnalen 1000 gram, gevangen boven Groningen en gepeld in Lauwersoog

Solt romige garnalensoep

Met onze karaktervolle soepen vol van smaak, proef je bijna de boeiende avonturen van zee. Beleef onze rijke Groningse geschiedenis. Gemaakt met passie voor smaak. Zonder compromis. Eerlijk en trouw aan onze werkplek; dat levende schilderij. Een heerlijke soep, een ode aan de zee.

Onze soepen worden ontwikkeld en gemaakt in samenwerking met Michel Jansen van de
Kleinstesoepfabriek.

'Thomas van Seeratt'
Blond bier van Solt

‘Thomas van Seeratt’ (foto: miedema fotografie)

De Groningers voeren al eeuwen een gevecht tegen het water. Tijdens de kersvloed van 1717 verdrinken er 2.000 mensen en 10.000 dieren. Dankzij de leider van deze reddingsactie wordt erger voorkomen. Wij Soltvissers vinden dat hierop gedronken moet worden en noemen ons eerste blondbier daarom “Thomas van Seeratt”, naar deze Zweedse held. Dit bier hebben we samen met Jeroen Bax gebrouwen.

Profiel:
van Seeratt blondbier is een fris-fruitig bier met een hoppig karakter en een licht gebrande mout smaak. Hij drinkt hierdoor erg lekker weg.

 • 5,8% alcohol
 • Inhoud 330ml
 • Serveertemperatuur: 5 graden Celcius

Tip! Bier & Eten: Super lekker met (een broodje) Solt garnalen, gebakken scharretjes en burgers van Groninger blaarkoprund. Of kies voor meer gemak, en maak een gevulde soep met Solt garnalen, onze Solt Romige garnalensoep én een koud glas Seeratt. Optimaal genieten van de comninatie van de Solt producten!

'Grondzee'
Tripel bier van Solt

‘Grondzee’ Tripel (foto:Miedema fotografie)

Opgejaagd door machtige stormwinden heersen de grondzeeën al eeuwen over de Waddenzee. Buitengewone golven in de dreigende gedaantes van allesverslindende reuzengarnalen zijn een verschrikking voor zelfs de meest doorgewinterde vissers. Onverschrokken moed en kracht moet de garnalenvisser tonen om met veel behendigheid zijn schip te behoeden voor schipbreuk.

Profiel:
De Grondzee is een goudkleurig bier gebaseerd op de Belgische Tripel. De Belgische gist geeft een mooie kruidige smaak en door de extra dry-hopping met amarillo hop heeft de Tripel een vol aroma van tropisch fruit.

 • 8,5% alcohol
 • Inhoud 330ml
 • Serveertemperatuur: 8 graden Celcius

Tip! Bier & Eten: Heerlijk te combineren met vette vis en gekruide gerechten

– Tijdelijk niet verkrijgbaar – 

'Soltcamp'
IPA bier van Solt

‘Soltcamp’ IPA (foto:Miedema fotografie)

Vroeger heerste Zoutkamp over de stad Groningen. In 1576 werd door de Spanjaarden de militaire schans ‘Soltcamp’ gebouwd aan de monding van het Reitdiep in de Lauwerszee. Een strategisch bolwerk dat met een kanon de schepen van en naar de stad Groningen kon tegenhouden. In 1591 lukte het graaf Willem Lodewijk van Nassau met behulp van 1600 soldaten om de schans te veroveren. De ‘Slag om Zoutkamp’ duurde vijf dagen.

Profiel:
De Soltcamp is een oranjekleurig, licht mistig bier met een gebroken witte schuimkraag. Mooie balans tussen zoetheid uit de mout en de hopbitterheid. Boordevol tropische fruit.

 • 5,3% alcohol
 • Inhoud 330ml
 • Serveertemperatuur: 4 graden Celcius

Tip! Bier & Eten: Perfect te combineren met garnalen in Oosterse gerechten

Back To Top