skip to Main Content

SOLT AVONTUUR

Ons avontuur

Solt is een Nederlands merk opgericht in 2016 door vijf Zoutkamper-vissers met een missie: ‘wij dromen van een erfenis voor onze kinderen- en kleinkinderen, waarin ook zij op een duurzame manier kunnen blijven oogsten uit een vruchtbare zee en smaakvolle levensmiddelen ontwikkelen vanuit één passie. Smaak!’

Wij willen deze erfenis veiligstellen door als vissers ons bereik verder te laten gaan dan de kademuren. Wij willen duurzame producten uit en geïnspireerd op onze tradities en omgeving naar de markt brengen. Samen met onze partners en met een eerlijk verdienmodel door de hele keten. Rijke producten vol van smaak, die ons verhaal aan de eindconsument vertellen. Producten die een wezenlijke bijdrage leveren aan het merk dat we samen zijn. Solt vormt een nieuwe maatstaf waaraan consumenten producten actief gaan beoordelen: eerlijk, duurzaam en smaakvol.

Ga mee met ons mee en beleef onze reis. Zie hoe wij onze garnalen vissen en bierbrouwen met een bevriende Groningse brouwer. Als vissers zijn wij enorm trots op onze avonturen en willen we dit met jou delen!

Onze waarden

Een nieuw collectief en een éénduidige missie. Wat ons drijft? Drie belangrijke kernwaarden, namelijk:

Mannen van zee

#1

Wij zijn mannen die zijn geboren uit het zilte water. Mannen die de wetten van dat water al sinds 1620 met zich meedragen. We zijn en blijven trouw aan ons vakmanschap en aan onze tradities. Trouw aan onze werkplek; dat levende schilderij. Dit is waar we samen -in alle vrijheid, hand in hand met de seizoenen- jagen op de vruchten van de zee.

Visser voor
Later

#2

Wij zijn de rentmeesters van de zee. Vindingrijke vissers die afromen wat ze écht nodig hebben, maar die de natuur en haar oogst willen behouden voor volgende generaties. Met ons gevoel voor traditie, blijven we altijd nieuwsgierig naar creatieve, slimme en duurzame manieren om deze balans nog beter te bewaken. Zo werken we aan de erfenis voor onze kinderen en kleinkinderen.

Maat onder maten

#3

Met onze maten delen we wat we hebben. In onze samenwerkingen is dat niet anders. Wij zijn nuchter, oprecht en altijd op zoek naar betrouwbare mensen die kunnen wat wij niet kunnen. We gebruiken elkaars talenten om er samen beter van te worden. Bij ons hoeft niemand achterom te kijken. In alle openheid kijken we –met beide benen op de grond- naar een mooie toekomst voor ons allemaal.

Back To Top